Berita

27 menara telekomunikasi baharu dibina di kawasan Jelai

27 menara telekomunikasi baharu dibina di kawasan Jelai

​LIPIS, 11 Oktober 2021 - Sebanyak 27 menara telekomunikasi baharu akan dibina di kawasan Dewan Negeri Jelai bagi meningkatkan keupayaan internet di kawasan berkenaan. YAB Menteri Besar Pahang, Dato’ Sri Haji Wan Rosdy Wan Ismail berkata, selain itu sebanyak 39 menara sedia ada akan dinaiktaraf selain menyediakan 46 jalur lebar tanpa wayar khas untuk kawasan Jelai.
Kerajaan Pahang serah kenderaan kepada pegawai daerah

Kerajaan Pahang serah kenderaan kepada pegawai daerah

KUANTAN, 08 Oktober 2021 - Kerajaan Pahang menyerahkan 17 buah kenderaan baharu Proton X70 kepada pegawai-pegawai daerah di negeri ini. Majlis penyerahan kenderaan berkenaan disempurnakan oleh YAB Menteri Besar Pahang, Dato’ Sri Haji Wan Rosdy Wan Ismail di pekarangan Wisma Sri Pahang di sini hari ini.
Program vaksinasi orang asli di Pahang semakin memberangsangkan

Program vaksinasi orang asli di Pahang semakin memberangsangkan

​LIPIS, 14 September 2021 - Program vaksinasi Orang Asli secara ‘outreach’ yang dilaksanakan sejak Jun 2021 menunjukkan prestasi memberangsangkan dan menjadi batu loncatan kepada pemberian vaksin melibatkan keseluruhan masyarakat berkenaan di negeri ini. YAB Menteri Besar Pahang, Dato’ Sri Haji Wan Rosdy Wan Ismail berkata, penerimaan vaksin dalam kalangan Orang Asli kawasan pedalaman juga mendapat sambutan apabila ada dalam kalangan mereka turut datang ke klinik kesihatan dan Pusat Pemberian Vaksin berdekatan bertanyakan tentang vaksinasi.
Penerima BPP COVID-19 harap bantuan berterusan ke masjid

Penerima BPP COVID-19 harap bantuan berterusan ke masjid

LIPIS, 10 September 2021 - Penerima Bantuan Prihatin Pahang (BPP) COVID-19 2021 sangat menghargai keprihatinan kerajaan negeri menerusi kepimpinan YAB Menteri Besar Pahang, Dato’ Sri Haji Wan Rosdy Wan Ismail yang memberikan bantuan menyeluruh kepada semua peringkat sama ada golongan pelajar, orang kurang upaya (OKU), warga emas dan pesakit kronik sehinggalah kepada pihak pengurusan masjid.
Penduduk Kampung Mentara Baru di Lipis syukur dapat talian 4G

Penduduk Kampung Mentara Baru di Lipis syukur dapat talian 4G

​LIPIS, 8 September 2021- Penduduk Kampung Mentara Baru di sini melahirkan rasa gembira dan syukur selepas kampung berkenaan kini telah mendapat perkhidmatan jalur lebar yang lebih baik melalui rangkaian 4G. Menurut Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Kemakmuran Kampung (JKKK), Tuan Haji Zakaria Nor, walaupun lokasi kampung yang jauh dari bandar Kuala Lipis dan terletak hampir dengan sempadan negeri Pahang dan Kelantan, namun perkhidmatan internet tanpa wayar yang disediakan oleh Kerajaan akhirnya sampai juga ke kampung tersebut.
Penduduk Kampung Relai kini terima talian 4G

Penduduk Kampung Relai kini terima talian 4G

LIPIS, 22 Ogos 2021- Kerja-kerja pembinaan stesen pemancar sementara di Kampung Relai, Lipis kini telah siap sepenuhnya dan beroperasi sejak tiga hari lalu. Pengerusi Jawatankuasa Sains, Teknologi, Inovasi, Komunikasi Dan Multimedia Negeri Pahang, YB. Dato’ Haji Mohammad Fakhruddin Mohd Ariff berkata, penduduk kampung berkenaan kini dapat menikmati internet jalur lebar berkelajuan 4G sekaligus ianya memudahkan pembelajaran anak-anak yang terlibat dalam Pengajaran Dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR).
Halaman ini sudah dipaparkan sebanyak 661 kali.


Kembali ke Atas